Självtest vid Corona - Testa dig själv

Editor
2021-02-06

Det finns olika sätt att testa sig, och ett sätt är hemtest eller självtest vid Corona. Detta var något som började med att alla kunde ringa 1177, som är numret till sjukvårdsrådgivningen. Det var innan de visste vilken omfattning Corona skulle få. Numera finns det olika självtester online, där du kan svara på frågor och få automatiska råd direkt. Läs vidare här så får du reda på hur mycket du kan lita på självtest vid Corona och vilka anledningar det finns att göra ett hemtest. Dessutom utvecklar vi om denna möjlighet stärker Sveriges aktier i hur de har hanterat denna pandemi.

Den bästa platsen att göra självtest vid Corona är på 1177.se, där detta test finns för de flesta regioner i Sverige. Givetvis är det bästa att göra ett fysiskt test på en vårdcentral eller ett sjukhus. Dock har svenska regler satts upp för detta, som säger att du måste uppvisa symptomen för att få tillgång till denna variant av test. (Notering: Vi ställer oss frågan hur många som redan fejkat symptom för att få ett fysiskt test?)

Kan du lita på ett självtest vid Corona

Naturligtvis skulle den svenska folkhälsovården inte skapa ett test som du inte kan lita på. Frågan är bara vilken procentuell tillit du kan sätta till ett hemtest vid Corona. Här handlar det om att du får svara på ett antal frågor, som i sin tur ska placeras i olika programmerade fack. Detta ska sedan via datoriserad intelligens skapa ett resultat baserat på kombinationen av dina svar.

Helt klart är att detta är bättre än inget. Om du känner dig dålig, så kommer igen säga att du måste gå till doktorn i alla fall. När det gäller svenskar och Corona, så klarar de flesta av detta virus mycket bra. Här får de allt från en kraftig förkylning till milda luftrörsproblem. Efter detta är allting bra igen.

När du gör ett självtest vid Corona, gäller det att ha koll på situationen. Är det så att du känner dig ovanligt sjuk och känner av stora problem på grund av detta? Ja, då ska du givetvis göra allt från att ta dig till ett sjukhus till att beroende på situationen ringa 112.

Anledningar att göra ett hemtest

Den största anledningen att utföra ett hemtest, är givetvis för att få vetskap om du möjligen har smittats av Corona. Att veta detta säkert efter ett test är omöjligt, men du kommer att kunna få ett klart och tydligt svar på om du kan klara att vårda dig i hemmet under rådande omständigheter. På så sätt fyller ett självtest en bra funktion för normalt sett friska personer.

Om du misstänker att du har Corona och tillsammans med det redan har underliggande respiratoriska problem? Ja, då rekommenderar vi alltid att du uppsöker ett sjukhus för en fysisk test.

Självtest – Hur ser världen på Sverige och Corona

Faktum är att Sverige inte alls har hanterat Corona på ett föredömligt sätt. Här har det från början ignorerat vikten av den viruspandemi som har spritt sig över hela världen. Med det sagt är det lite som att Sverige har offrat de äldre och svaga med underliggande problem i samhället. Det kan enkelt ses på statistiken när du jämför antalet sjukdomsfall samt antalet döda på grund av Corona med den svenska folkmängden.

Nog om det. De försöker nu göra vad de kan, och självtest vid Corona, kan vara ett av de positiva verktygen i denna kamp.