Blåsor i munnen vid Corona

Editor
2021-02-18

När en viruspandemi startar, är det många som kopplar massor med olika symptomen tillsammans med den. En av dessa som har gått runt i media är att blåsor i munnen vid Corona skulle vara en symptomen. En stor anledning till att detta kom upp som en möjlig symptomen för Covid-19, var att forskare i Tjeckien, hade funnit 26 personer med positivt Corona-test där alla hade blåsor i munnen. Hur som helst blev det inte mycket av detta och Folkhälsomyndigheten har inte ens tagit upp detta som ett av de ovanliga symptomen som kan påvisa Corona-smitta.

Att få blåsor i munnen vid Corona pandemi i världen kan kännas oroande. Dock finner det massor med andra anledningar till att du fått blåsor i munnen. Många gånger kan det också bara vara en naturlig reaktion som går över av sig självt efter bara ett par dagar. Om inte det sker, är det dock alltid bäst att uppsöka en läkare för att få ett svar på vad som är uppkomsten till dina blåsor i munnen.

Blåsor i munnen vid Corona kan ha ett samband

Nu är det naturligtvis inte alls så att vi ska avfärda blåsor i munnen vid Corona. Här står det sedan länge klart att blåsor i munnen och olika virusinfektioner har ett klart samband. Även Herpes och Afte är två mycket vanliga anledningar vid blåsor i munnen. Något som också kan vara en orsak är vitaminbrist.

Rekommendationerna för dig som känner det som att blåsor i munnen skulle vara ett tecken på att du smittats av Corona är följande:

  • Om du bara har blåsor i munnen och i övrigt är frisk samt feberfri, kan du vänta ett par dagar för att se om de försvinner på egen hand.
  • Om du har feber och känner trötthet i samband med blåsor i minnen vid Corona pandemin, ska du uppsöka läkare, sjukhus eller vårdcentral.

Givetvis kan du också alltid ringa 1177 till sjukvårdsupplysningen, för att få råd om hur du ska hantera den uppkomna situationen.

Ett faktum är också att de flesta som får blåsor i munnen, också känner ett stort obehag. Här kan det göra mycket ont när du äter eller exempelvis ska borsta tänderna. I det fallet brukar det vara helt naturligt att uppsöka en läkare då det bästa är att behandla ditt problem.

Fakta – Blåsor i munnen och Corona

Naturligtvis finns det också lite fakta om blåsor i munnen vid Corona. Här är det helt klart att Corona smittar vis droppar samt slemhinnor i ögon, näsa och mun. I det fallet kan det vara så att du med öppna sår blir mera mottaglig för att smittas av Corona.

Något som också står klart är att hudutslag har klassats som huvudsymptomen vid Corona och Covid-19. Här har dock Folkhälsomyndigheten valt att placera denna symptomen som mera ovanlig. I det fallet kan naturligtvis också blåsor i munnen vid Corona räknas som hudutslag. På så sätt finns det också saker som talar för att det också kan vara ett symptomen för att du smittats av Covid-19.

Det bästa rådet är alltid att uppsöka din vårdcentral eller sjukhus för att få ett klart svar på vad som händer med din kropp.