Konstigt sätt att tvätta katten i coronatider

Editor
2020-04-29

Söker du efter saker att göra medan du sitter i självkarantän? Då kanske du har funderat på om det är dags att tvätta din katt. På nätet har vi sett tips på hur man gör för att tvätta katten utan att bli riven. Man stoppar ner den i en socka. 

Men hur djurvänligt är det egentligen? Visst, veterinären brukar ha en slags väska som de stoppar in katterna när de ska ta prover på dem. Men är du kattägare och har varit med om detta så vet du hur stressad den kan bli och hur ont det gör om en av tassarna råkar titta ut. 

Tipset går ut på att man stoppar ner katten med rumpan först, så att bara huvudet sticker upp. Sedan ska man kunna skölja katten under rinnande vatten för att få den ren. Vi tycker nog att detta är en ganska dum idé om vi ska vara ärliga. Katter brukar vara rätt så duktiga på att tvätta sig själva och deras renhållning är i allmänhet inte ett problem. 

Om du känner att du ändå måste tvätta din katt så rekommenderar vi att du gör det utan att först stopp ner den i en strumpa. Ta vatten i handen och stryk över katten, ungefär som katten själv gör med sin tunga. Det behövs ingen tvål eller schampo utan enbart vatten räcker gott. Avsluta med att gosa med din katt och en handduk, och ge den gärna lite godis som belöning. För inte vill du att din katt ska bli arg på dig eller hur?